2009. október 9.-én ideiglenesen megnyitotta kapuit a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoN, rövidebb nevén ZION. A hiánypótló civil kezdeményezés célja, hogy egy jó értelemben vett alternatív ifjúsági közösségi teret teremtsen, amelyben olyan eszmék érnek össze, mint a kultúra, a közös alkotás, az emberi jogok, a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás.

ZION-t jelenleg két szervezet „lakja”, az InterMagyar Kulturális Egyesület és Az Emberség Erejével Alapítvány. Az InterMagyar egy zenekarokat, szervezőket és háttérembereket csoportosító egyesület, akik az élőzene régi fényét szeretnék visszaállítani, és lehetőséget biztosítanak fiatal zenészeknek, hogy el tudják juttatni művészetüket a nagyközönségnek. Az Emberség Erejével Alapítvány fiatalok számára tart foglalkozásokat iskolán belül és kívül az emberi jogokról, az előítéletekről és az aktív állampolgárságról. A két szervezet együttműködése 2007 tavaszára tekint vissza, ZION azonban az eddigi legnagyobb közös projektjük.

A Zenész Ifjúsági OtthoN jelenleg helyet ad próbatermeknek, stúdiónak, akusztikus koncert teremnek és a Menedék Emberi Jogi Nevelési Központnak és ifjúsági klubnak. A jövőben tervezzük az épületben található nagyterem felújítását, amely 700-800 fős rendezvények befogadására lenne alkalmas, állandó kávézó üzemeltetését, alternatív zeneiskola és vendégszobák kialakítását, hogy hosszabb ifjúsági programok lebonyolítására is alkalmas legyen.

A Pécs MJV önkormányzata által rendelkezésünkre bocsátott épület sajnos nincs abban az állapotban, hogy terveink megvalósítását a tél beálltával tovább folytassuk. A két szervezet megfelelő háttérrel rendelkezik az épület üzemeltetéséhez, valamint nagy tapasztalattal rendelkezik pályázati források lehívásához. Arra azonban képtelenek vagyunk, hogy a korábbi hanyag kezelés okozta károkat maradéktalanul kijavítsuk. A „Stand up for ZION” névre keresztelt megnyitó rendezvény célja az adománygyűjtés volt, valamint annak megmutatása, hogy van közösségi igény ZION-ra. A megjelent és jól szórakozó 350 ember bizonyította mindkét szempont helyénvalóságát, az összegyűlt adományokból, valamint a két szervezet kiegészítéséből sikerült kijavítani a tetőszerkezetet, valamint a vizes blokkokat. A fűtés helyreállítása azonban olyan nagyságú költségtétel, amelyet ilyen formában nem tudunk előteremteni.

Ezért kérünk Mindenkit, akinek felkeltette érdeklődését ZION, hogy akármekkora nagyságú összeggel, vagy nem anyagi javakkal támogassa a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoN-t.

 

Pécs, 2009.10.12.

Kerekes Kornél - InterMagyar Kulturális Egyesület - keko@intermagyar.com                                             

Nyirati András - Az Emberség Erejével Alapítvány - emberseg@irj.hu

 


Twitteld! Megosztás facebook-on! Add a Startlaphoz! Megosztás iWiW-en! ZÜMM! Add a Google Reader-hez! Küldés gmail-el! RSS követés!

Címkék: adomány zion intermagyar emberség erejével

A bejegyzés trackback címe:

https://zionpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr871449090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása