Helyzetjelentés ZION-ból

 2009.09.28. 17:56

Jelenleg próbatermeket, kis stúdiót üzemeltet az InterMagyar Kulturális Egyesület a tagjai számára és van egy kellemes hangulatú társalkodónk is. Az épület másik szárnyában lenne a fix Menedék, amit az Emberség Erejével Alapítvány üzemeltetne. Ebben a szárnyban tervezünk még 3 próbatermet kialakítani, több közösségi teret létrehozni, kis kávézót üzemeltetni a hétköznapi zenélésekhez, workshopokhoz. Az emeleten ifjúsági szálló kialakítására is van lehetőség. Szeretnénk majd egyszer a nagytermet is beüzemelni. Ebbe a terembe 700-800 koncertlátogató is befér. Egyterű, nincsenek benne oszlopok, sőt van egy karzat, ahonnan a teljes tér belátható. Elvben meg van a színpad is, de ezek egyelőre álmok, hisz semmi forrásunk nincs a felújítására… És most nem ez a legfontosabb! Az épület tetőszerkezete rendben van, de több cserép hiányzik és az ereszekből kis fácskák nőttek, ezáltal az ház több helyen beázik. Ha ez így folytatódna, ez lenne az utolsó tele ZION-nak. A másik nagy probléma, hogy mikor 2008 szeptemberében bezárt az épület (nem volt más rá szüksége a Gyárvárosi általános iskolának, mert kevés volt a gyerek) és a fűtésrendszerből a vizet nem engedték le, melynek következtében az előző hideg télben nagyon sok helyen szétfagyott és szétdurrantak a csövek. A jég mire képes…

Nem ülünk ölbe tett kézzel és nekiláttunk a felújításnak, mert nem szeretnénk, ha ZION összedőlne, ezáltal sok-sok fiatal leendő kedvenc helye nem jönne létre. Eldöntöttük, megmentjük ZION-t és ehhez a Ti segítségetek is kell!

Meghívunk sok szeretettel október 9-én tartandó első bulinkra! A rendezvényre belépő nem lesz, ellenben adományokat, főleg készpénzes segítséget kérünk. Nem szeretünk kuncsorogni, de jelenleg nem tehetünk mást.

(Keko)

 


Twitteld! Megosztás facebook-on! Add a Startlaphoz! Megosztás iWiW-en! ZÜMM! Add a Google Reader-hez! Küldés gmail-el! RSS követés!

Címkék: zion intermagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://zionpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr581413305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása