InterMagyar és Zion

 2009.09.20. 14:15

A pécsi InterMagyar Kulturális Egyesület 2002-ben megkezdte működését, mely fő célja az élőzene ázsiójának helyreállítása volt. Ez érdekében tevékenységünk a zenekarok, énekesek népszerűsítése mellett tehetségkutatást, koncert-, buli-, fesztiválszervezésben jeleskedtünk leginkább. Az Egyesület korai időszakában helyi rádió és tv műsorokat, sajtóanyagokat készítettek a helyi könnyűzenei életről. Ezen kívül válogatás lemezeket készítettünk, készítünk, pécsi zenészek lemezeinek kiadást támogatunk és még sorolhatnám, részletezhetném mennyi mindent tettünk a város könnyűzenei életéért, de…

Amiért ez a blog megszületett, az egy olyan ügy, amit követni érdemes és reméljük sikert a szemetek láttára érhetjük el és csakis közösen. 2009. április 5-én végleg bezárta kapuit a Dante Café, melynek alagsora adott helyt az Egyesületnek. Volt időszak, mikor 17 zenekar próbált abban az egy helyiségben. Akkoriban segített nekünk a város vezetősége, így jutottunk el ebbe az épületbe, a Zsolnay Vilmos 109-be. Mikor először megnéztük Pedróval és Gulival, láttuk, hogy nem százas az épület, de másképp nem dönthettünk. Ez volt az egyetlen olyan hely a felkínált lehetőségek közül, mely azon felül, hogy alkalmas próbaterem, demó-stúdió létrehozására, lehetőség van közösségi tér kialakítására is.

Ezen a blogon pedig szép lassan kiderül, mi mindent akarunk kihozni ebből az épületből, melynek neve: ZION azaz Zenész Ifjúsági OtthoN.

(Keko)

 

 


Twitteld! Megosztás facebook-on! Add a Startlaphoz! Megosztás iWiW-en! ZÜMM! Add a Google Reader-hez! Küldés gmail-el! RSS követés!

Címkék: zion intermagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://zionpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr531394595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása